Үхрийн мах:Үхрийн маханд үл орлогдох амин хүчлийн хэмжээ, тосонд уусдаг аминдэмүүд ихтэй бөгөөд төмрийн дутагдлаас үүдэлтэй цус багадалтаас сэргийлж, дархлааг дэмжин, хүч тамирыг сэлбэдэг.
Адууны мах:Уургийн агууламж өндөр, цусан дахь холестериныг бууруулж, бодисын солилцоог зохицуулдаг.
Хонины мах: Хонины маханд агуулагддаг Д, С, А, К аминдэмүүд сульдаа, хордлого, харшил, харааны хөгжилд эерэгээр нөлөөлж цус багадалтаас сэргийлдэг.
Ямааны мах: Ямааны махны уураг амархан шингэдэг, хүний биеэс шингэнийг хөөх өвөрмөц бүтэцтэй, мах нь эмчилгээ, сувилгааны чанартай байдаг.
Махны найрлага шинж чанар
Махны төрөл | Ус,гр | Уураг,гр | Өөх тос, гр | Илчлэг,ккал |
100 гр маханд | ||||
Үхрийн мах | 60.12 | 25.00 | 21.00 | 250 |
Адууны мах | 63.66 | 28.00 | 6.00 | 175 |
Хонины мах | 63.50 | 25.00 | 21.00 | 294 |
Ямааны мах | 66.45 | 27.00 | 3.00 | 143 |
© 2025 он. Bulgan Makh Market. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан. Вэб хөгжүүлэгч Mind Agency